TEST
Travelblog

Tip! Vijf pareltjes van (reis)blogs

Omdat je toffe dingen moet delen, deel ik aldus en bij dezen een lijstje met websites die ik heel tof vind en waar je uren op kan verdwalen. Allen maken verhalen in het segment bijzondere reizen en avontuurlijke (outdoor) sporten, en allen doen dit op een onderscheidende manier.

Have fun!


Glow Mag
Hoewel de doelgroep toch grotendeels in het vrouwelijk deel der segmenten ligt, spreekt de site mijn feminiene kant bijzonder aan. Oud-Olympiër Madelon Baans en compagnon Nienke Becker hebben met Glow Magazine een online magazine voor een ‘healthy & happy lifestyle’.
Maar, hier geen gezweef of heppiedepeppie artikelen. Nope. Nuchter en met humor geschreven interessante artikelen over sport, sportswear, voeding en toffe hotspots.

www.glowmagazine.nl

 Next Destination

Founding Father van Next Destination Gijs noemt zijn team gekscherend ook wel de Spice Girls: ieder doet zijn eigen ding en op die manier heb je een keur aan verschillende onderwerpen en typische bijzonderheden. En dat werkt.
Met een aantal vaste bloggers en diverse gastbloggers brengt hij mooie en verrassende reisreportages over en vanuit elke uithoek ter wereld.

www.nextdestination.nl

 Nomad & Villager

De eer was geheel mijnerzijds toen ik enige tijd geleden uit een vliegtuig mocht springen met de dames Nomad & Villager. In het dagelijks leven Nicole en Anneke geheten en hoewel in real life makkelijk uit elkaar te houden, als Nomad & Villager zijn het net Nick en Simon: wie wie is, is mij nog steeds onduidelijk. Wat ik wel weet is dat Nicole fantastische foto’s maakt en Anneke mooie verhalen schrijft.
De dames bloggen op eredivisie niveau en maken lange verhalen met humor en originele invalshoeken.

www.nomadandvillager.comLost in Norvana

Michelle is ongeveer 2.10 meter hoog(blond) en haar enthousiasme voor Noorwegen is net zo imposant als haar lichaam lang is. Na de eerste keer Noorwegen was Michelle verliefd, verloofd en onmiddelijk getrouwd met het walhalla der fjorden, ijzige vlaktes en warme bevolking. In al dat enthousiasme ontstond de prangende behoefte haar liefde op het digitale papier te zetten en Lost in Norvana was geboren. Aansprekend is wellicht een té cliché omschrijving, maar goed, haar verhalen zijn gewoon aansprekend. En enthousiasmerend. Lese så!

www.lostinnorvana.comRun Andrea Run

Andrea runt. En runt. En runt… ‘What’s in a name’ slaat volledig op de site van Andrea, want Andrea, nou ja, die runt dus.
Zo kwam zij vorig jaar uit op het WK Obstacle Running in de Verenigde Staten, doet ze regelmatig mee met allerhande runs in Nederland en is zij op het moment van schrijven een week aan het trailrunnen in Frankrijk. No nonsense blog om regelmatig even naartoe te renn… uhm… surfen!

www.runandrearun.nl

 

Editor's choice