TEST
Winning!

The Jolly Nomad gaat op de schop!

Sterker, The Jolly Nomad stopt. WUT? Ja, nou, oké, luister effe…

Vanwege mijn liefde voor snowboarden, outdoor sport en reizen ben ik bij toeval in de reisjournalistiek terecht gekomen. Waarbij ik regelmatig de uitstap heb gemaakt naar het maken van human interest verhalen en conflictreportages (Operatie Cast Lead, Israël & Palestijnse gebieden).

Op ski’s en met een tentje ben ik bij -20 de Poolcirkel overgestoken, ik heb waterpijp gerookt in Amman, ben beschoten op de Westbank, word elk jaar onmeunig dronken bij het wintersport openingsconcert in Ischgl, heb carnaval gevierd in Panama Stad, ging als miljonair een weekendje naar Mexico met een Dreamliner en heb de mooiste offpiste afdalingen gemaakt in Noorwegen.
Voor Discovery Channel maakte ik deel uit van een team extreme sporters en obstacle runners. In 2015 kwalificeerde ik me in Parijs voor de Wereldkampioenschappen Obstacle Running in de Verenigde Staten.

Reportages, columns en blogs over deze en al mijn andere avonturen verschenen in uiteenlopende print en online media. En natuurlijk hier op de site.

Maar… het bloggen, de tips, de verplichte informatiekadertjes… Het kost me teveel energie, ik kan er te weinig originaliteit in kwijt en ik vind het simpelweg niet leuk (genoeg) meer.

Dus, stop ik met The Jolly Nomad.

tsjirpende krekels

In de huidige vorm.

doodse stilte

In de huidige vorm? Yep. Want schrijven en reizen, je dacht toch niet dat ik dát ook zou opgeven? Ik bén The Jolly Nomad, ik schrijf, ik reis, ik heb adrenaline rushes nodig.

Wat ga ik dan doen? Reisverhalen maken, vrij werk, geïnspireerd door de fabelachtige Bob den Uyl. Met een wat cynische ondertoon, wat gezond chagrijn en belangrijker nog dan ‘de toon’, het worden verhalen van reizen die ik individueel maak, heb gemaakt, of ga maken. Omdat ik het leuk vind. Deze verhalen zullen gebundeld worden en uitgegeven door Jalapeño Books, mijn uitgeverij.

Kortom, het had in één zin gekund… The Jolly Nomad stopt als reisblog en gaat reisboeken uitgeven!

Editor's choice