TEST
Obstacle RunningOutdoorsTrail Running

StaVaZa: Ilja is er (nog) niet klaar voor

Oookay, het is nu inmiddels twee maanden geleden dat ik me heb ingeschreven voor de Spartan Sprint in fokking Oostenrijk. Je zou denken dat ik dan vol in de voorbereiding zit om daar niet voor schut te staan, maar niks is minder waar. Ik weet het natuurlijk allemaal leuk te brengen, maar ik heb nog niet echt heel concreet iets gedaan wat gaat bijdragen aan de spetterende prestatie die ik ga neerzetten (😂 moet zelfs een beetje lachen).

Blijkbaar hebben mensen in mijn omgeving het idee dat alles komt aanwaaien. Dat ik marathons loop in een paar uur, onvermoeibaar ben en ieder weekend met 2 vingers in m’n neus door de modder rol. Als ik alles op een rijtje ga zetten dan stelt het niet zoveel voor. Ik heb me per ongeluk een keer gekwalificeerd voor het WK OCR en ik doe wel aan veel obstakelruns mee, dus al die medailles shinen wel mooi aan een hangert, maar het ging allemaal op een tempo waar een schildpad nog met z’n ogen van gaat rollen. Het is meer voor de fun, zeg maar.

Afgelopen weekend heb ik aan de Iron Viking meegedaan: 42km. en 100 obstakels, maar na 35km. was mijn tijd op en mocht ik niet meer verder. Tuurlijk, knap, ik had ook op de bank kunnen blijven zitten, maar om nou te zeggen dat ik topprestaties lever… neuh.

Daarmee bedoel ik te zeggen dat er nog wel wat werk aan de winkel is. Ik heb een date om iedere vrijdag sprinttraining te gaan doen en ik heb zelfs een mail gestuurd naar de plaatselijke atletiekvereniging om te kijken of dat gaat helpen om sneller te worden. Die vrijdagdate heb ik tot nu toe nog iedere week afgezegd en meer dan een mail naar de atletiekvereniging is er ook niet geweest… volgende week okay… dan gaan we echt wat doen. 🙈

Editor's choice