TEST
Obstacle RunningOutdoors

Spartan Winter Race: lekker zonnig!

‘Met wie ga je?’ vraagt mijn broertje Thijs.
‘Met Ilja Thijs.’
‘Wut?’
‘Huh? O. Thijs is haar achternaam.’
‘Rare naam.’
‘Je bent zelf raar.’
‘Je moeder.’

Goed, Ilja dus! Rotterdammert, crossfitter, rent obstacle marathons, we kennen elkaar uit hetzelfde buurtje, hebben wat gezamenlijke vrienden, enzovoorts, enzoverder, maar, we zien elkaar te weinig. Dus toen ik werd gewezen op de komende wintereditie van de Spartan Race dacht ik maar aan één ding. Of ding… aan één geschikte running mate: Ilja.
Dus ik appen en… nou ja, lees maar wat ze er zelf over te zeggen heeft.

#zinin

Het is een mooie lentedag als ik een bericht krijg van Tjeerd. Eens in de zoveel tijd checken we hoe het gaat en zeggen we dat we snel moeten afspreken, wat er uiteindelijk nooit van komt.
Dit keer was het geen check up, maar een verzoek of ik zin had om mee te gaan een obstaclerun lopen. Nu ben ik altijd wel te porren voor een beetje modder, dus ik doorvragen. Het is in januari en in Oostenrijk.

Je moet weten dat er een aantal dingen zijn die ik haat en kou is er daar een van. Ik functioneer gewoon niet als het kwik onder de 10 graden komt. Dan ga ik zeuren en krijg ik een soort van kortsluiting in mijn hoofd. Maarja… het is wel een race en qua datum komt het prima uit. Na een beetje mopperen [en mijn overredingskracht, TL] zeg ik toch: ‘Ja, leuk!’

Een uur later heb ik er alweer spijt van. Hoezo leuk? Het is daar fokking koud. Waarom ga je dit doen? Wat wil je bewijzen? Ik ben ooit een keer op wintersport geweest. Ik hoor nog iedereen zeggen: ‘Joh, onwijs lekker als je in je t-shirt een biertje zit te drinken op de berg met een mooi uitzicht.’

En daar stond ik dan bovenaan een berg bij -20, een snotneus en losse veters. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om mijn handschoenen uit te gaan doen om ze te strikken. Ik voelde me zo in de maling genomen. Maar goed, toezegging gedaan dus no way back. Ticket voor de Sprint gekocht in mijn age group, dus tijd om flink te gaan trainen 😱.

AROO!

Ofseau…

Editor's choice