TEST
GearHikingNatureOutdoorsReviews

Roadtrippin’ de Joe Es of Ee

Weeë geuren vullen de krappe ruimte, huidschilfers dwarrelen als verse sneeuw op het matras en bij het over de tanden glijden met de tong, lijkt het alsof er onlangs een nieuwe plakbeugel is geïnstalleerd. Na het ontvallen der excrementen in de metersdiepe put, is er niets om de bacteriën te elimineren en kleding moet van de huid losgescheurd worden. Als wilde dieren meanderen we door de wildernis, road trippin’ langs de westkust van Amerika, het binnenland intrekkend, riekend als hobo’s, glunderend als kleine kinderen die jarig zijn en levend als nomaden. Lang leve het land of the brave, home of the free! Lang leve onze roadtrip!

Hermosa Beach
We starten onze trip in Hermosa Beach (LA), waar we in een shabby hostel belanden, de enige plek in de omgeving zónder de glans van Hollywood. Waar de ondergelegen kroeg tot 2 uur ’s nachts ruimte geeft aan beginnende en nergens komende singer-songwriters. En waar de huizenprijzen beginnen bij $ 3.500 per maand (huur) voor een garage. Behalve dus dat hostel.
Enfin, we zijn hier niet om in het hostel te liggen, dus bij het ochtendgloren gaan we naar buiten en lopen de befaamde boardwalk af. We vergapen ons aan de huizen, de relaxte sfeer en alle 50- en 60+ dames en heren die hier met een Starbucks in de hand aan het joggen zijn.
Venice Beach bezoeken we ook en daar kan ik kort over zijn: het oude en beruchte Rotterdamse Perron Nul heeft een nieuwe locatie gevonden zo lijkt het. Een walhalla van junks, zwervers, kunstenaars en volledig van de wereld spacende tieners die voor het eerst aan de crack zitten. O, en een gezin met vier kinderen, verkleed als de Jackson 5 min 1, die door hun woeste vader tot ongekend slechte dansmoves worden geschreeuwd.

The Mystery Machine
Tijd om die vermaledijde stad te verlaten dus. Ondanks de lekkere burrito’s, biertjes, stranden en liters koffie. Let’s get into the wild. We halen onze Wicked Van op, die de heuse Mystery Machine van Scooby Doo blijkt te zijn! Garantie voor toeterende mensen onderweg, selfies met kinderen en een overdadig gepiercete dame die vraagt of we ook feestjes geven #winkwink.
Om LA uit te komen ben je al gauw anderhalf uur bezig, maar dan ben je daarna ook vrij snel in een stuk rustiger vaarwater.
Gusty winds, een paar pickups en spookdorpjes waarvan je je afvraagt wat de mensen doen om in hun levensonderhoud te voorzien worden afgewisseld met dorre vlakten. We zijn op weg naar Mojave Desert!

Na een dikke 5 uur rijden met wat tussenstops heeft de The Mystery Machine ons veilig en wel naar het pikdonkere Mojave getransformeerd. We komen in het donker aan op de campingplace en waar ik zeg donker, bedoel ik ook echt donker. Pikzwart. Niets te zien. Op goed geluk zetten we de auto neer, maken een pastaatje en duiken voor de eerste keer ons mobiele bed in!
O, maar niet voordat we ons hebben gelaafd aan de sterrenhemel. Een zichtbare Melkweg, vallende sterren en een stilte zoals je die niet meer kent, zeker niet in Nederland.

(tekst gaat verder na de foto’s)

Martin Brillen
Waar Martin Bril zijn passie én samenwerking voor en met Volvo niet onder stoelen of banken stak, zo maak ik geen geheim van mijn fetisj voor backpacks. O, en voor Landrovers. (please call me!) Hoe dan ook, mocht Bril in een Volvo paraderen, mijn fetisj wordt door diverse awesome partners gevoed: BagageOnline voorzag mij van een langgekoesterde (ja, echt waar!) tas van The North Face.

Nog meer orgastisch genoegen. Droeg ik de North Face als handbagage, Osprey Europe voorzag me van de Aura AG 65 (felgroen!) om alle andere reisbenodigdheden mee te nemen op deze trip!

En het houdt niet op, niet vanzelf. Al jaren werk ik samen met Xtorm, in eerste instantie ook als reseller, nu als lucky bastard die nieuwe producten mag testen. Ditmaal was dat de nieuwste Xtorm Powerbank. Een mobiel laadstation waarmee je een miljoenmiljard jaar je telefoon, pc, fotocamera en meer van zulks kan opladen.

Kortom, in de volgende blog drie korte reviews over deze toffe producten! En niet te vergeten: meer tekst en foto’s, heel, veel, foto’s van de reis. Van onze eerste stop in Mojave naar Death Valley naar Sequoia naar Kings Canyon en via Highway 1 terug naar het hostel in LA.

Catch ya later!

Editor's choice