TEST
Urban Running

Rennen spekkie!

De kop is eraf! Na exact 6 maanden afwezigheid heb ik mij weer bij de dames, heren van Gers! Forward mogen voegen. Onder de werkelijk be-zie-len-de leiding van Niels hebben wij het Kralingse Bos onveilig gemaakt op een manier die zijn weerga niet kent. De groep was rond de 15 man/vrouw sterk en vrijwel iedereen heeft afgelopen weekend de kwart, halve of hele marathon (niet uit)gelopen.
De training was dus een redelijk relaxte interval training (kuch…) om ieders lichaam niet teveel te belasten. Kriskras door het bos, lentegeuren opsnuivend met zicht op de prachtige Rotterdamse skyline en een ondergaande zon.

Voer
Niet onbelangrijk om goed te kijken wat je eet voor en/of na de training. Voor mij geen vage shakes en dergelijke, ik functioneer prima op een bammetje kaas. Met roomboter. Vandaag was dat een uur of twee voor aanvang van de training een simpele volkoren pasta (met restantje van die kronkelpasta), champignons, venkel, courgette, knoflook, tomatenpuree, Parmezaan, rucola en Italiaanse kruiden. Afgetopt met een vleugje sel et poivre. Dat alles heb ik weggespoeld met een glas volle melk en en een glas water. Na de training staat er een bad tot mijn beschikking, alwaar ik mij zal laven aan kwark, muesli, druiven en een banaan.

De training
We startten met een korte dribbel van ongeveer een kilometer en een warming-up ‘op de plaats’. En toen mochten we aan de bak: sessies van 1.000 meter, rustmoment, dribbel, 2.000 meter, rust, dribbel en dat twee keer. Alles bij elkaar tikten we net de 11km. aan.
Pace: de snelle rakkers zaten -denk ik- zo rond de 4 of zelfs eronder. Ik zat tussen de 4:30 en 5. In de basis prima, wat ik van mezelf gewend ben ver onder de maat.

Wat feitjes
Sinds oktober 2015, na de Wereldkampioenschappen Obstacle Course Running in de Verenigde Staten, is er een kilo of 5 meer Tjeerd ontstaan. Daarvan is 1 kilo baard, de rest is puur vet. Spek. Assbacon. Daarnaast is mijn spiermassa afgenomen en daarmee ook mijn kracht.
Kortom, werk aan de winkel. Een paar kilo aan spek afvallen en in spiermassa en kracht aankomen. En daarmee zal mijn algehele fitheid ook verbeteren.

Wat doelen
Heel praktisch en uit de losse pols: de wekelijkse training met Gers! hervatten. (volgende week met de Rotterdam Running Crew! Ben jij er ook bij?)
Wekelijks minimaal een keer op de mountainbike stappen om wat trails in den lande of in het buitenland te pakken.
Wat minder Trappistenbier drinken. (alleen nog maar op de oneven woensdagen ofzo…)

Hoe dan ook, de kop is er af! En het was lekker! Dank Niels, dank groep! #rennenspekkie

Editor's choice