TEST
GearMountainbikingObstacle RunningTrail Running

Outdoorweekend in Salland

Toen ik de uitnodiging kreeg voor een outdoor-weekend in Salland, dacht ik eerst dat ik naar Zweden mocht. Salland klinkt toch een beetje als Sållānd en eerlijk is eerlijk, ik kende dit gebied niet. Ergens, in een ver en duister verleden ben ik er volgens mij weleens op vakantie geweest met pa en moe Langstraat, maar meer dan dat gegeven kan ik mij niet herinneren.
Maar het is Overijssel dus, of Twente.

Nou ja, een beetje van beiden. Wikipedia: Salland (Nedersaksisch: Sallaand) is een landstreek in het westen van de Nederlandse provincie Overijssel. De grenzen van deze streek zijn moeilijk aan te geven, maar over het algemeen wordt aangenomen dat Salland het Overijsselse gebied buiten de gemeenten van de regio Twente en de gemeente Steenwijkerland bestrijkt, inclusief de gemeente Hellendoorn en de voormalige gemeentes Den Ham en Holten.

Survivaltraining
Na een dag noeste arbeid togen Geranne en ik richting het verre oosten. We zijn door Marian Freriks uitgenodigd om een survivaltraining mee te pakken aan het einde van de middag. Marian is voormalig topatleet, werd zeven keer Nederlands kampioen hardlopen en is organisator van de StrongmanRun en de StrongSisterrun. Geen vrijdagmiddagborrel dus, maar een dik uur de klim- en klauterskills verbeteren onder de bezielende leiding van een topatleet. Dat belooft wat.
We slapen dit weekend in De Wilgenweard, thuisbasis van Marian en de plek waar veel van de outdoor activiteiten in de regio starten. We gooien onze spullen in de ieniemienie-kamer (twee eenpersoonsbedden in een L-opstelling, wasbak en een stoel), kleden ons om en volgen in dribbel Marian naar de nabij gelegen atletiekvereniging waar ook de survivalclub haar thuishonk heeft.

Na de warming-up die vooral gericht is op de core (planking, push-ups, crunches, birddog, zwaan) starten we bij het ‘klimstation’. Het is een beetje een natte droom, zo’n station. En een kleine schande dat Rotterdam zoiets niet heeft. Een wirwar aan balken, touwen, pijpen en meer van zulks om je kracht te testen, je souplesse.
We verfijnen onze touwklimtechnieken, pakken de Tarzanzwaai, bedwingen de monkeybars, doen de bandenswing en enteren (van balk naar balk op verschillende manieren). Enfin, de foto’s spreken voor zich!

(tekst gaat verder na de foto’s)

Na de training deden we een alternatieve cooling down: suppen op De Regge! En natuurlijk hebben wij ons vervolgens gelaafd aan asperges, speciaalbieren, huisgemaakte patat en dubbele espresso’s om moe en volgevret… voldaan ons moede hoofd te rusten te leggen. Zaterdagochtend staat namelijk een mountainbikeclinic op het programma met Nederlands Kampioen Mountainbiken bij de amateurs Jordy Luisman en talent in de dop -of eigenlijk al ontpoppend- Lyan Rensen.

Volgende blogs: Mountainbiken in Salland en onze belevenissen tijdens de maandelijkse Extreme Workout (Obstacle Run Clinic) in de bossen van Salland.

Sponsorinformatie
Het verblijf in De Wilgenweard en de uitstekende voedselvoorziening zijn verzorgd door Salland Marketing. Bij De Huttert kregen wij een uitgebreide lunch na de mountainbikeclinic. (fietsen beschikbaar gesteld door Kokkie Bikes)
Van ‘Duifhuizen tassen en koffers’ mocht ik de Deuter Gröden Classic uitzoeken om te reviewen. In mijn laatste blog meer hierover!

Fotocredits
Alle foto’s zijn genomen door Gijs Hardeman van Next Destination.

Editor's choice