TEST
Outdoors

Land Rover: above and beyond

We hebben de hele dag in de bergen vertoefd en ploppen een biertje open. De zon gaan onder en verdwijnt langzaam achter de bergen, een schitterende rode gloed veroorzakend over het Meer van Brienz (midden Zwitserland). We zitten voor ons tentje met stramme kuiten, een roodgloeiende kop maar bovenal een gelukzalig gevoel. Het is de tweede week van onze korte trip door Europa, zonder plan en met niets dan wat kampeerspullen.

De eerste vuurtjes worden opgestookt, flessen worden ontkurkt en er wordt wat gerommeld. De camping is een strook gras, direct aan het meer, omsloten door rechts in de verte de uitlopers van de Augstmatthorn en links de Roteflue. Niets meer, niets minder en juist daarom zo geweldig. En dan gaat mijn telefoon. Crap! Het was juist zo idyllisch. Ik besluit niet op te nemen en kijk na het stilvallen van de ringtone wie het waagde mij te storen in dit totale nietsdoen. Ilian. Binnen 10 seconden na het belletje appt ze me, vasthoudend type dat ze is.

“Neem effe op, ik heb wat leuks!”

Oké, voor leuke dingen ben ik altijd wel te porren en als Ilian wat leuks heeft, kan het niet anders zijn dan iets met speciaalbier, een trailrun of andere outdoor zaken.

“Ey! Ze zoeken bij Land Rover nieuwe instructeurs voor de Land Rover Experience. Ik dacht dat je dit wel zou willen weten. Zal ik je het mailadres van Ben geven zodat je kan solliciteren?”

*kortsluiting*

Lang verhaal kort: JA NATUURLIJK WIL IK SOLLICITEREN!

Flashforward. Ik rij vanuit Rotterdam naar Kerkdriel voor het sollicitatiegesprek. De lodge van Land Rover ligt aan De Zandmeren, op de grens van Noord-Brabant en Gelderland. Er staat een stevige wind en ik loop wat verloren rond op het parkeerterrein. Alle hekken zijn gesloten, het paviljoen is dicht, dat wat ik denk dat de lodge is is pikkedonker en er is nergens een mens te bekennen. In de verte aan de steiger staan twee Defenders dus daar zal de lodge wel zijn bedenk ik mij. Vrij opgetogen loop ik de steiger op. Vreemd. Een havenkantoor en twee binnenvaartschepen, maar ook hier niemand te zien. Ik loop terug en bel ondertussen Ben.

“Hee Ben, met Tjeerd. Wij hebben om 13:00 uur een afspraak, maar er is niemand. Sta ik verkeerd?”

“Uhm, Tjeerd… die afspraak is morgen.”

*insert vloekende smiley*

Goed, een dag later rij ik wederom naar Kerkdriel en heb ik een enerverend gesprek, weet ik te vertellen wat ABS is, geef ik net als Ilian aan dat later als ik groot ben mijn auto de Defender zal zijn en wacht ik een week lang gespannen af of ik mij Land Rover Instructer Level 1 (in opleiding uiteraard) mag gaan noemen.

De telefoon gaat. Ben.

“We willen je er graag bij hebben, Tjeerd.”

*kortsluiting*

Ommegodje… het is gelukt! Ik mag beginnen aan de opleiding tot Land Rover Instructor Level 1!

Zo, zó cool! En Ilian heeft een goed biertje van me tegoed. Of twee.

Later meer over waar deze opleiding nu precies tot opleidt, de verschillende levels en natuurlijk meer over de Land Rover Experience!

Editor's choice