TEST
GearMountainbikingObstacle RunningReviewsTrail Running

Extreme workout Salland

De laatste dag van het outdoorweekend in Salland… nog wat stram in de spieren van de survivaltraining en de mountainbike clinic bij De Huttert schuiven we aan voor een vroeg ontbijt om daarna de trailschoenen aan te trekken voor een Extreme Workout als voorbereiding op de Strongmanrun.

Trailrunning
Het parcours van de Strongmanrun houdt het midden tussen die van een obstacle- en trailrun. Hoewel twee totaal verschillende disciplines, is de omgeving er een van smalle trailpaden door de bossen en over de heuvels van Hellendoorn, door de Reggevallei, door zandverstuivingen, op/in/over natuurlijke en opgezette obstakels en komt er praktisch geen asfalt in voor.
De workout start met een warming up en wat coretraining. En dan gaan we het bos in! Bij de Strongmanrun, the real one van 21km., zijn er 42 obstakels te bedwingen. Wij krijgen er een stuk of 5 voor onze kiezen, waaronder een lichte favoriet van mij: De Zandkuil. Hadden wij deze gister met de mountainbike al gepakt, vandaag mogen we hier als een malle downhill rennen. En weer naar boven uiteraard… Enfin, verder laat ik de foto’s van Gijs voor zich spreken!

(tekst gaat verder na de foto’s… sterker, na de foto’s kun je lezen hoe je twee kaarten voor de Strongmanrun kunt winnen!)

Strongmanrun logoGive-a-Way!
Coole giveaway! In samenwerking met de Fisherman’s Friend Strongmanrun mogen we twee kaarten weggeven voor de Strongsisterrun op zaterdag 3 september óf de Strongmanrun op zondag 4 september 2016!

Laat via onze Facebookpagina (eerste effe liken uiteraard) weten waarom jij met een vriend/vriendin mee wil doen met deze toffe obstacle run en uit de inzendingen kiezen wij de beste, leukste, origineelste inzender die twee toegangsbewijzen wint!

 

Tip: wil je er direct een weekend weg van maken? Kijk dan op de site van De Wilgenwaerd of De Huttert en boek een toffe overnachting. En ga je te buiten aan de lokale lekkernijen!

Deuter backpack
Van ‘Duifhuizen tassen en koffers’ mocht ik de Deuter Gröden Classic uitzoeken om te reviewen. En dat is fijn, dat is dolletjes, dat voedt mijn backpackfetisj. Ja, ik hou van tasjes. Maar dan wel van outdoortasjes, ruwe bolsters waarmee ik door weer en wind kan mountainbiken, kamperen, in de bergen kan hiken, snowboarden en tijdens mijn obstacle- en trailruns al mijn (natte) ‘zooi’ mee kan hossen.
En aangezien ik een outdoorweekend lang in Salland vertoefde en een obstaclerun weekend lang kampeerde in het Limburgse Valkenburg, heb ik deze Gröden al goed kunnen testen.

Om te beginnen: de inhoud. 32 liter is huge. Er is een groot hoofdvak in tweeën gesplitst, twee vakken in de bovenkant en drie voor- en zijvakken aan de buitenkant.
Draagcomfort is er ook: twee verstelbare schouderbanden met heupgordel en borstband om zeker tijdens lange tochten je rug te ontzien. Het aircosysteem is ideaal als het warm is. (of Aircomfort System zoals Deuter het zelf noemt)
In Valkenburg regende het pijpenstelen, dus mooi moment om te kijken of de backpack waterdicht is. And he was. Zowel zonder als met regenhoes blijft de binnenkant droog.
En waar ik echt heel blij mee ben: de lussen voor wandelstok… hiking sticks! Voor mijn verjaardag heb ik een mooie set, met kurken handvatten gekregen, dus binnenkort gaan de Deuter, mijn stokken en ik fijn de bergen in.

Is alles joepiejee fantastisch? Ja, eigenlijk wel. Over goede producten valt weinig te zeiken. Maar toch… klein simpel nadeeltje: ik mis ondanks alle vakken nog twee kleine vakjes om bijvoorbeeld sleutels of je telefoon op te bergen in de uiteinden van de heupgordel.
Maar bovenal is mijn fetisj meer dan voldoende geprikkeld! Toptas dus.

Sponsorinformatie
Het verblijf in De Wilgenweard en de uitstekende voedselvoorziening zijn verzorgd door Salland Marketing. Bij De Huttert kregen wij een uitgebreide lunch na de mountainbikeclinic. (fietsen beschikbaar gesteld door Kokkie Bikes)

Fotocredits
Alle foto’s zijn genomen door Gijs Hardeman van Next Destination.

Editor's choice