TEST
Travelblog

Aquabootcamp: klotsen, rennen en krachttraining

Soms heb je van die momenten dan zoek je een uitdaging in je leven, wil je iets nieuws proberen, jezelf ontdekken, de beste versie van jezelf worden en meer van dat soort bullshit quotes. Als je dan tijdens je wekelijkse zwemsessie een folder ziet liggen over de lessen die het zwembad aanbiedt, dan weet je het opeens: je gaat aquabootcamp proberen.

De lieftallige baliemedewerkster zegt me met samen geknepen lipjes dat het echt een pittige training is. De wat oudere dame die ook aan de balie staat schut zachtjes haar hoofd en zegt: “ik begin er niet aan hoor, veel te zwaar!”

Zodra de andere dames (+ 1 dappere man) aanschuiven, ontdek ik fout nummer 1: kom niet in badpak of bikini. Het is hier sport-bh, topje en shortje wat de klok slaat. Onthoud dit, want in de folder staat het niet! Volgens de instructeur is dit om de training te verzwaren (en zodat je je prettig voelt bij sommige oefeningen). Trust me: sommige oefeningen zijn idd niet charmant in bikini!

De warming up begint met zes baantjes zwemmen en rennen door het lage water: prima te doen. De eerste zweetdruppeltjes verdwijnen bij andere deelnemers al in het water. Er volgen rondes met lunges, squats en het smijten van ballen. Gevolgd door tijgeren door het water. Ik vind zelf dat ik uitblink tijdens de hardlooprondes door 40cm. water. De oefening schop-het-water-weg is zwaarder dan je denkt. Toen ik als een zeehond een bal vooruit moest duwen met mijn neus dacht ik wel even: wat ben ik aan het doen?!
Tijdens het aqua-voetbal-partijtje komt mijn fanatisme omhoog en plant ik mijn voet iets te hard tegen iemand zijn schenen. Oeps.
Als afsluiting volgen twee rondes tegen de stroomversnelling in zwemmen en je staat vervolgens zonder zweet weer onder de douche.

Conclusie
Ben je niet helemaal happy met je lijf, maar is zwemmen wel iets wat je wilt doen: ga aan de bootcamp. Je krijgt een pittige training die ook voor een beginnende sporter te doen is en de kans op blessures is kleiner. Ben je al iets meer gewend dan kan je daarna nog een half uurtje baantjes trekken en ben je flink afgepeigerd. Oftewel, niet zo suf maar ook niet zo zwaar als de mevrouw van de balie het liet lijken! En als je eens iets nieuws wilt proberen dan is aquabootcamp een goed idee!

Editor's choice