TEST
Nature

Ambassadeurs Deltanatuur

“Altijd al eens willen ontwaken tussen de lepelaars en kluten in het grootste Nationale Park van Nederland?”

Uh, jaha!

En zo geschiedde. Gerrie en ik mogen ons de verse ambassadeurs van Natuurmonumenten noemen en zullen eind augustus voor het eerst in actie komen.

Wij zullen overnachten op steenworp afstand van de monumentale Plompe Toren en op nog geen tien meter van de Oosterschelde. Ons verblijf: een coole Deltawagen! Een gepimpte caravan met een prachtige geschilderd tafereel van de Oosterschelde natuur, zowel boven als onder water, en een ingebouwd tv-scherm waar onderwaterbeelden op worden afgespeeld.

Boswachter Paul Begijn: “De Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland. We kennen allemaal de stormvloedkering en het landschap van droogvallende slikken en zandplaten. Maar veel onbekender is het onderwaterleven. De Oosterschelde is het thuis van het zeepaardje, bruinvis, sepia en vele andere bewoners. Maar helaas zijn er ook veel bedreigingen, zoals economische activiteiten als visserij. Met de Deltawagen willen we bezoekers graag verwonderen over al het pracht van de Oosterschelde, maar ook laten zien welke bedreigingen er op de loer liggen.”

Kortom, go there! En vooral, go there als wij er zijn! We vertellen je graag meer over het gebied. Enne, je herkent ons niet alleen aan die coole caravan, maar we trekken ook zo’n kek pakske van Natuurmonumenten aan.

Editor's choice