Overmoed

Overmoed

Het is ver na twaalven en hoewel ik al lichtelijk aan het tollen ben, plop ik toch nog een Leffe Dubbel open. #nospon Buiten regent het, binnen is het klam en staat de tv aan. Spike, een soort #meervoormannen kanaal waar doorlopend Spartan Races, broken skull wedstrijden en knife fights worden uitgezonden.

Die bewuste avond wordt er een Spartan Race in Breckenridge, Colorado uitgezonden. Een aantal jaren terug was ik daar al eens (geweldige bierbrouwerijen hebben ze daar!) om te snowboarden in The Rockies (Aspen Snowmass). Het gebied leent zich ook uitstekend voor trailrunning en naar nu blijkt Spartan Races.

Gelijk met het stijgen van het alcoholpromillage in mijn bloed, zwelt mijn overmoed aan. Ik zie de atleten kapotgaan wanneer ze op 3.000 meter hoogte de skihellingen opklauteren. Ze rennen door de sneeuw, tijgeren onder prikkeldraad door en zeulen met zandzakken een volgende helling op.
En ik denk “ik als berggeit zou me daar zo enorm vermaken!”

Mijn overmoed neemt de overhand en voor ik het weet heb ik me ingeschreven voor de eerste Nederlandse Spartan Sprint in oktober. In de Elite-groep uiteraard, want voor minder dan de absolute top doe ik het niet. Mezelf helemaal het mannetje vindend, slinger ik de finishfoto van mijn Spartan Race in Parijs uit 2015 waarmee ik me kwalificeerde voor het WK de interwebs op en lachend ga ik naar bed. #drunktweets

Bij het ochtendgloren kreun ik wat. Bierhoofd. Warrige herinnering, bloody hell die bieren hebben er toch wel ingehakt. O crap! Ik schrik op en besef me dat ik me weer heb ingeschreven voor een race.
Onderwijl pingt mijn telefoon en mailtjes stromen binnen. Onder die mailtjes de bevestiging van mijn inschrijving en… een uitnodiging om me in te schrijven voor de Crossfit Club Games. Mijn laatste restje overmoed besluit dat ik me ook daar voor inschrijf.

We schrijven vandaag 7 augustus 2017. Ik ben fit, ondanks die biergelagen, maar ik wil topfit zijn. Op 7 en 8 augustus zijn de Crossfit Club Games, op 21 oktober is de Spartan Sprint. Exact twee maanden om van fit naar topfit te gaan!

De komende maanden hou ik jullie op de hoogte van mijn trainingen (crossfit & hardlopen), voorbereidingen, wellicht een versie portie overmoed en progressie.

Meer lezen van Tjeerd? Dat kan! Heel wat anders ook, want hij schreef twee thrillers!

BloggerTjeerd

Schrijver in de breedste zin van het woord. Schreef een prijswinnend thrillerdebuut en wisselt het schrijven aan zijn derde boek af met reizen naar Panama, Noorwegen en many more. Kwalificeerde zich in Parijs voor de Wereldkampioenschappen OCR in de Verenigde Staten. Als hij niet sport, drinkt hij Trappistenbier en denkt hij goed te kunnen dansen.