Geocaching the World

Geocaching the World

In 2017 starten we met een nieuwe blogserie: Geocaching the World! Say what? Schat zoeken! Maar dan anno nu! De bedoeling is om zoveel mogelijk interessante bestemmingen aan te doen en zoveel mogelijk bijzondere schatten te zoeken. En te vinden! Uiteraard zijn we in Nederland al begonnen met geocachen. Speciaal voor deze serie is het Jolly Nomad account opgeschoond en zullen we fris van start gaan met deze wereldreis-in-delen!

Wat is Geocaching?Stempel Geocaching JollyNomad.com
Geocaching is een schatzoekspel in de echte wereld, gebruik makend van GPS-ontvangers. Deelnemers navigeren naar een specifieke set van GPS-coördinaten en doen dan een poging de geocache (container) te vinden die op die locatie is verstopt.

Waar liggen geocaches?
Over de gehele wereld zijn geocaches te vinden. Het is gebruikelijk voor geocachers om caches te verstoppen op plaatsen die belangrijk zijn voor hen en zo een speciale interesse of vaardigheid van de plaatser tonen. Deze locaties kunnen heel divers zijn. Ze kunnen in het plaatselijke park zijn, onder water, aan het eind van een lange en mooie wandeling of gewoon langs de straat.

Bron: www.geocaching.com

Heb je een cache gevonden? Dan laat je een bericht achter in het logboek. En dan kan een eigen stempel natuurlijk niet ontbreken…

BloggerTjeerd

Schrijver in de breedste zin van het woord. Schreef een prijswinnend thrillerdebuut en wisselt het schrijven aan zijn derde boek af met reizen naar Panama, Noorwegen en many more. Kwalificeerde zich in Parijs voor de Wereldkampioenschappen OCR in de Verenigde Staten. Als hij niet sport, drinkt hij Trappistenbier en denkt hij goed te kunnen dansen.